online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Risotto met rodekool, spekblokjes en pijnboompitten

Risotto met rodekool, spekblokjes en pijnboompitten

ingredi├źnten

3 eetlepels olijfolie

1 rode ui

300 gram rodekolen

300 gram risottorijst

1 kruidnagel

1 laurierblaadje

200 milliliter rode wijn

600 milliliter groentebouillon van tablet

200 gram gerookte spekblokjes

60 gram pijnboompitten

50 gram rozijnen

1 eetlepel boter


  • 1 Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de rodekool toe en bak een paar minuten mee.
  • 2 Zet de warmtebron laag en voeg de rijst, kruidnagel en laurier toe. Roer kort over de bodem van de pan. Giet de wijn erbij en breng aan de kook. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en blijf circa 20 minuten roeren over de bodem van de pan tot de rijst de meeste bouillon heeft opgenomen.
  • 3 Bak intussen de spekblokjes knapperig in een droge, hete koekenpan. Voeg de pijnboompitten en rozijnen toe aan het spekvet.
  • 4 Roer als de risotto gaar is de boter erdoor, breng op smaak met peper en schep op borden. Verdeel de spekjes, pijnboompitten en rozijnen erover.

bereidingstip

Liever geen vlees? Vervang de spekblokjes dan door geraspte kaas.. De rode wijn maakt deze risotto heerlijk vol van smaak, een groot deel van de alcohol verdampt tijdens het koken. Voor wie liever geen alcohol wil drinken kun je de wijn in dit recept vervangen door extra groentebouillon. Of gebruik 200 ml kippen- of rundvleesbouillon (van 1⁄2 tablet) voor een iets rijkere smaak.


voedingswaarde

energie 760 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 20 gram