online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Risotto met snijbonen en knoflook

Risotto met snijbonen en knoflook

ingredi├źnten

4 eetlepels olijfolie

1 ui

300 gram risottorijst

600 milliliter groentebouillon

400 gram snijbonen

3 teentjes knoflook

1 theelepel citroenrasp

1 bosje platte peterselie

1 eetlepel boter

25 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Verhit 3 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de rijst toe en roerbak kort. Giet wat bouillon erbij en blijf roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen.
  • 3 Giet dan weer wat bouillon erbij en herhaal dit al roerend circa 20 minuten tot alle bouillon op is.
  • 4 Verhit de rest van de olie in een andere pan en roerbak de snijbonen.
  • 5 Bak de knoflook en citroenrasp mee tot ze lichtbruin kleuren.
  • 6 Voeg de peterselie toe en breng de snijbonen op smaak met zout, peper en eventueel een paar druppels citroensap.
  • 7 Roer de boter en kaas door de risotto en breng verder op smaak met peper.
  • 8 Serveer de risotto in warme kommen of borden en schep er wat snijbonen op.


voedingswaarde

energie 440 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 9 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier