voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Risotto met snijbonen en knoflook

Risotto met snijbonen en knoflook

ingredi├źnten

4 eetlepels olijfolie

1 ui

300 gram risottorijst

600 milliliter groentebouillon

400 gram snijbonen

3 teentjes knoflook

1 theelepel citroenrasp

1 bosje platte peterselie

1 eetlepel boter

25 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Verhit 3 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de rijst toe en roerbak kort. Giet wat bouillon erbij en blijf roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen.
  • 3 Giet dan weer wat bouillon erbij en herhaal dit al roerend circa 20 minuten tot alle bouillon op is.
  • 4 Verhit de rest van de olie in een andere pan en roerbak de snijbonen.
  • 5 Bak de knoflook en citroenrasp mee tot ze lichtbruin kleuren.
  • 6 Voeg de peterselie toe en breng de snijbonen op smaak met zout, peper en eventueel een paar druppels citroensap.
  • 7 Roer de boter en kaas door de risotto en breng verder op smaak met peper.
  • 8 Serveer de risotto in warme kommen of borden en schep er wat snijbonen op.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 9 gram