online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Risotto met spek en prei

Risotto met spek en prei

ingredi├źnten

2 kippenbouillontabletten

2 speklapjes

1 eetlepel gedroogde oregano

2 eetlepels olie

1 ui

300 gram risottorijst

2 preien

100 gram Parmezaanse kaas

nootmuskaat


  • 1 Maak bouillon van 700 ml kokend water en de 2 kippenbouillontabletten.
  • 2 Bestrooi de spekreepjes met zout en peper en oregano. Verwarm de olie en bak de spekreepjes knapperig en bruin. Voeg de ui toe en fruit nog 5 minuten mee.
  • 3 Voeg de risottorijst toe en roer tot alles goed vermengd is. Giet de hete bouillon er beetje bij beetje bij en laat op hoge stand steeds door de rijst opnemen alvorens nieuwe bouillon toe te voegen.
  • 4 Voeg als alle bouillon is gebruikt en de rijst bijna beetgaar is de flinterdun gesneden prei toe. Laat nog een paar minuten meewarmen en roer als laatste de kaas erdoor of serveer deze apart bij de risotto. Maal er nog wat peper of nootmuskaat over.

bereidingstip

Maak de risotto vegetarisch door het spek te vervangen door paddenstoelen.


voedingswaarde

energie 615 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 25 gram