voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Risotto met venkel en blauwe kaas

Risotto met venkel en blauwe kaas

ingredi├źnten

3 eetlepels olijfolie

1 ui

2 venkelknollen

2 teentjes knoflook

1 theelepel gedroogde dragon

300 gram risottorijst

100 milliliter droge witte wijn

500 milliliter groentebouillon

1 eetlepel olie

1 eetlepel boter

100 gram blauwe kazen


  • 1 Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 2 Snijd 1 venkelknol in blokjes en bak circa 3 minuten mee met de ui.
  • 3 Voeg de knoflook en dragon toe en fruit nog 1 minuut.
  • 4 Voeg vervolgens de rijst toe en roerbak kort. Blus af met de wijn en breng aan de kook.
  • 5 Giet wat bouillon erbij en blijf roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen.
  • 6 Giet dan weer wat bouillon erbij en herhaal dit al roerend circa 20 minuten tot alle bouillon op is.
  • 7 Snijd de andere venkelknol in dikke plakken, bestrijk met olie en gril de venkel in een grillpan om en om bruin. Bestrooi met zout en peper.
  • 8 Roer de boter door de risotto en breng op smaak met peper.
  • 9 Serveer de risotto op warme borden en leg er een plak gegrilde venkel op. Bestrooi met de blauwe kaas en wat venkelgroen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 12 gram