voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Risotto met witlof, kaas en cashewnoten

Risotto met witlof, kaas en cashewnoten

ingredi├źnten

400 gram witlof

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

1 rode ui

350 gram risottorijst

1 liter groentebouillon

1 liter kruidenbouillon

50 gram boter

75 gram Parmezaanse kaas

50 gram cashewnoten

1 lente-/bosui


  • 1 Besprenkel de witlofreepjes met citroensap. Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook en ui.
  • 2 Voeg de rijst toe en schep deze om totdat alle korrels glanzen. Giet de bouillon erbij tot de rijst net onderstaat en roer tot de bouillon is opgenomen door de rijst. Herhaal dit en blijf goed roeren tot de risotto na 15-20 minuten beetgaar is.
  • 3 Schep de witlofreepjes, boter, zout, peper en de helft van de kaas erdoor en verwarm nog 1-2 minuten op een lage stand.
  • 4 Bestrooi de risotto voor het serveren met de rest van de kaas, cashewnoten en lente-ui. Lekker met een tomatensalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 18 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier