online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Risotto met witte wijn en zalm

Risotto met witte wijn en zalm

ingredi├źnten

2 eetlepels olijfolie

1 ui

1 eetlepel gedroogde dragon

300 gram risottorijst

200 milliliter droge witte wijn

600 milliliter visbouillon van 1 tablet

300 gram zalmfilets

1 eetlepel boter

25 gram rucola

Parmezaanse kaas


  • 1 Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en dragon circa 5 minuten op lage stand.
  • 2 Roer de rijst erdoor en laat al roerend licht bakken tot alle korrels glanzen.
  • 3 Blus af met de wijn en laat dit even op hoge stand koken.
  • 4 Giet dan de hete bouillon er beetje voor beetje bij en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg steeds genoeg bouillon toe en laat dit weer opnemen door de rijst.
  • 5 Schep na circa 15 minuten de zalm voorzichtig door de rijst. Voeg de laatste bouillon toe en kook nog 5 minuten al roerende door.
  • 6 Zet de warmtebron uit en roer de boter er goed door.
  • 7 Serveer de risotto met een pluk rucola eventueel wat kaas erbovenop.


voedingswaarde

energie 560 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 21 gram