voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

alles voor de paasbrunch in 1 box

Met een zoete of hartige box is Pasen zo voor elkaar. Je kunt de box t/m 14 april online of in de winkel bestellen. 


ik wil een box bestellen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Risotto met zomergroenten

Risotto met zomergroenten

ingredi├źnten

800 milliliter groentebouillon van tablet

800 milliliter kruidenbouillon van tablet

4 eetlepels olijfolie

360 gram risottorijst

250 gram bospenen

200 gram sugarsnaps

250 gram tuinbonen

250 gram diepvriestuinbonen

200 gram feta

2 eetlepels peterselie

2 eetlepels bieslook


  • 1 Breng de bouillon aan de kook. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de risottorijst hierin tot de korrels glanzen.
  • 2 Voeg de bouillon in gedeelten bij de rijst en voeg pas nieuwe bouillon toe als de vorige hoeveelheid door de rijst is opgenomen.
  • 3 Kook intussen de bospeen, de sugarsnaps en de tuinbonen met zout in 5-8 minuten beetgaar.
  • 4 Giet de groenten af en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 5 Schep de rest van de olie door de risotto.
  • 6 Serveer de rijst op warme borden met de groenten eromheen. Bestrooi het gerecht met peper, de feta en de peterselie of de bieslook.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 19 gram