voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Risotto primavera

Risotto primavera

ingredi├źnten

1 liter groentebouillon

2 eetlepels olijfolie

350 risottorijst

1 keer basisrecept soffritto

200 gram diepvriestuinbonen

eetlepel verse rozemarijn

50 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Breng de bouillon aan de kook.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de rijst tot de korrels glazig zijn.
  • 3 Schep de soffritto (zie basisrecept soffritto) erdoor en voeg de bouillon in gedeelten toe zodat de rijst deze kan opnemen.
  • 4 Kook intussen de tuinbonen in 5-10 minuten gaar.
  • 5 Verwijder eventueel de buitenste velletjes (dubbel doppen).
  • 6 Schep de tuinbonen met de rozemarijn en Parmezaanse kaas door de risotto.

bereidingstip

Gebruik verse, gedopte tuinbonen of vervang de tuinbonen door doperwten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 17 gram