voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
gemiddeld
40 min.
klein gerecht
Recepten Risottoballetjes

Risottoballetjes

ingredi├źnten

4 eetlepels olie

1 sjalot

1 teentje knoflook

100 gram risottorijst

400 milliliter bouillon

2 zongedroogde tomaatjes

25 gram Parmezaanse kaas

1 theelepel Italiaanse kruiden

8 stukjes mozzarella

2 eetlepels bloem

1 ei

2 eetlepels paneermeel


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit het sjalotje en de knoflook kort.
  • 2 Voeg de risottorijst toe en bak tot de korrels glazig worden.
  • 3 Voeg dan scheutje voor scheutje circa de bouillon toe tot de rijst beetgaar is.
  • 4 Voeg de zongedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden toe, neem van de warm­tebron en laat afkoelen. Dit kan ruim van tevoren.
  • 5 Neem steeds een stukje mozzarella en vorm hieromheen risottorijst tot een bal­letje.
  • 6 Wentel de balletjes door wat bloem, daarna door het losgeklopte ei en als laatste door wat paneermeel.
  • 7 Bak de balletjes in ruim olie in een gourmet­pannetje goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram