online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht
Recepten Risottoballetjes

Risottoballetjes

ingredi├źnten

4 eetlepels olie

1 sjalot

1 teentje knoflook

100 gram risottorijst

400 milliliter bouillon

2 zongedroogde tomaatjes

25 gram Parmezaanse kaas

1 theelepel Italiaanse kruiden

8 stukjes mozzarella

2 eetlepels bloem

1 ei

2 eetlepels paneermeel


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit het sjalotje en de knoflook kort.
  • 2 Voeg de risottorijst toe en bak tot de korrels glazig worden.
  • 3 Voeg dan scheutje voor scheutje circa de bouillon toe tot de rijst beetgaar is.
  • 4 Voeg de zongedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden toe, neem van de warm­tebron en laat afkoelen. Dit kan ruim van tevoren.
  • 5 Neem steeds een stukje mozzarella en vorm hieromheen risottorijst tot een bal­letje.
  • 6 Wentel de balletjes door wat bloem, daarna door het losgeklopte ei en als laatste door wat paneermeel.
  • 7 Bak de balletjes in ruim olie in een gourmet­pannetje goudbruin.


voedingswaarde

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram