online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
Recepten Risottoballetjes met kaas en oregano

Risottoballetjes met kaas en oregano

ingredi├źnten

2 eetlepels olijfolie

1 ui

200 gram risottorijst

400 milliliter groentebouillon

75 gram Parmezaanse kaas

50 gram blauwe kazen

1 eetlepel oregano

nootmuskaat

1 ei

200 gram paneermeel

50 milliliter olie

50 milliliter vloeibaar bakproduct


  • 1 Meng de afgekoelde risotto met de kazen en oregano en breng op smaak met peper en nootmuskaat. Draai met natte handen 6-8 balletjes van het rijstmengsel.
  • 2 Haal ze eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Herhaal dit eventueel voor een dikker korstje. Laat circa 30 minuten afgedekt opstijven in de koelkast.
  • 3 Verhit de olie en bak hierin de risottoballetjes om en om in circa 10 minuten goudbruin. Lekker met een tomatensalade met basilicum.

bereidingstip

Deze risottoballetjes heten in het Italiaans ‘arancini’ en zijn handig om een restje risotto op te maken. Ze worden nog lekkerder wanneer je ze vult met een extra stukje (blauwe) kaas of mozzarella. Zo’n balletje is ook ideaal als hapje. Vries ze na het paneren eventueel in. Alleen nog even afbakken en je hebt altijd wat in huis voor bij de borrel.


voedingswaarde

energie 445 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 15 gram