24 personen
eenvoudig
90 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Risottoballetjes met mozzarella en basilicum

Risottoballetjes met mozzarella en basilicum

ingrediënten


90 min
24 personen
1 liter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram panko

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

15 gram basilicum

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

50 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

250 gram roerbakgroenten Italiaanse stijl
2 groentebouillonblokjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

heteluchtfriteuse

wok

hapjespan

keukenpapier

  • 1 Los de bouillonblokjes op in 1 liter kokend water en houd op een lage stand warm.
  • 2 Verhit de boter in een hapjespan en bak de groente en Italiaanse kruiden 5 min. op een middel hoge stand. Voeg de rijst toe en bak tot de korrels glazig zijn.
  • 3 Voeg een soeplepel bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal deze stap tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  • 4 Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de basilicum fijn. Neem de risotto van de warmtebron en roer de basilicum en kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Schep de risotto in een lage schaal en laat afkoelen. Snijd de mozzarella in blokjes en roer erdoor. Zet de risotto minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  • 6 Snijd de rijst in 24 porties en rol met vochtige handen tot balletjes. Klop de eieren los in een diep bord. Doe de bloem en panko elk in een diep bord. Rol de balletjes achtereenvolgend door de bloem, ei en panko.
  • 7 Verhit de olie in een friteuse of hapjespan tot 180°C. Frituur de balletjes in 4 porties in ca. 5 min. goudgeel. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm of op kamertemperatuur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 463 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st