voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
Recepten Rode aardappels met laurier en spek

Rode aardappels met laurier en spek

ingrediënten

1 kilogram rode aardappel

12 laurierblaadjes

12 plakjes ontbijtspek

12 teentjes knoflook

3 eetlepels olijfolie

1 theelepel grof zeezout

5 takjes verse rozemarijn

5 takjes verse tijm


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappels om de centimeter met een scherp mes in, maar niet helemaal door zodat de plakjes aan één kant nog aan elkaar zitten.
  • 2 Steek er afwisselend laurierblaadjes, (eventueel gehalveerde) plakjes ontbijtspek en plakjes knoflook tussen.
  • 3 Leg de aardappels naast elkaar in een ovenschaal en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie waaraan het (zee)zout is toegevoegd.
  • 4 Bak de aardappels in circa 45 minuten gaar en knapperig in de oven. Leg er eventueel de laatste 10 minuten enkele takjes rozemarijn of tijm tussen.
  • 5 Lekker bij vlees en gevogelte.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 10 gram