voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Rode bietenpuree met geitenkaas in een halve appel

Rode bietenpuree met geitenkaas in een halve appel

ingrediënten

200 gram kruimige aardappels

300 gram gekookte bieten

2 eetlepels boter

4 Jonagold appels

150 gram zachte geitenkaas

2 eetlepels pijnboompitten

1 eetlepel honing

200 appelsap

200 milliliter sinaasappelsap


  • 1 Kook de aardappelen gaar in ruim water met zout. Giet ze af en stamp ze samen met de geraspte bietjes en de boter tot een fijne puree.
  • 2 Breng de puree op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 170°C.
  • 3 Snijd de appels horizontaal door en hol ze uit met een bolletjessteker.
  • 4 Hak de helft van de appelbolletjes fijn en roer dit door de puree.
  • 5 Zet de halve appels in een ovenschaal en vul ze met de bietenpuree. Verdeel de geitenkaas en pijnboompitjes erover en besprenkel met de honing.
  • 6 Giet het vruchtensap langs de appels, leg de rest van de appelbolletjes eromheen en bak de appels in circa 20 minuten gaar en bruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 9 gram