online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

2 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Rode bonen met geitenkaas, paprika en bosui

Rode bonen met geitenkaas, paprika en bosui

ingredi├źnten

350 gram rode bonen

2 eetlepels wokolie

2 eetlepels arachideolie

1 teentje knoflook

1 rode paprika

1 gele paprika

2 lente-/bosuitjes

eetlepel verse tijm

1 mespunt paprikapoeder

100 gram zachte geitenkaas


  • 1 Giet de bonen af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken.
  • 2 Verhit de olie in een wok. Fruit hierin de knoflook en roerbak de paprika 4 minuten.
  • 3 Schep de bosui, de tijm en de bonen erdoor en bak nog 2 minuten.
  • 4 Voeg paprikapoeder en zout en peper naar smaak toe. Serveer het gerecht bestrooid met de geitenkaas.

bereidingstip

Lekker met witte rijst.

wijnadvies

Sauvignon Blanc doet het bij dit gerecht uitstekend, vooral ook door het geitenkaasje. Dat is dol op dergelijk wit. Keuze te over: Jean Sablenay, Danie de Wet, Berg Schaduw of Indomita.


voedingswaarde

energie 420 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 21 gram