voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, bijgerecht
Recepten Rode-grapefruitsalade met gerookte vis

Rode-grapefruitsalade met gerookte vis

ingrediënten

2 rode grapefruits

50 gram blanke amandelen

50 gram pijnboompitten

75 gram veldsla

75 gram gemengde bladsla

16 zwarte olijven

400 gram gerookte makreelfilets

1 granaatappel

125 milliliter demi crème fraîche

3 eetlepels olijfolie

1 mespunt chilipoeder

1 mespunt komijnpoeder (djinten)


  • 1 Pel de grapefruits en snijd de partjes uit de vliesjes.
  • 2 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de dressing. Verdeel de sla en de olijven over borden.
  • 4 Leg de grapefruitpartjes waaiervormig in een cirkel op de sla.
  • 5 Leg de makreel ertussen en besprenkel met de dressing. Bestrooi met de amandelen.
  • 6 Halveer de granaatappel, schep de pitjes eruit en garneer de salade ermee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 25 gram