online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, bijgerecht
Recepten Rode-grapefruitsalade met gerookte vis

Rode-grapefruitsalade met gerookte vis

ingrediënten

2 rode grapefruits

50 gram blanke amandelen

50 gram pijnboompitten

75 gram veldsla

75 gram gemengde bladsla

16 zwarte olijven

400 gram gerookte makreelfilets

1 granaatappel

125 milliliter demi crème fraîche

3 eetlepels olijfolie

1 mespunt chilipoeder

1 mespunt komijnpoeder (djinten)


  • 1 Pel de grapefruits en snijd de partjes uit de vliesjes.
  • 2 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de dressing. Verdeel de sla en de olijven over borden.
  • 4 Leg de grapefruitpartjes waaiervormig in een cirkel op de sla.
  • 5 Leg de makreel ertussen en besprenkel met de dressing. Bestrooi met de amandelen.
  • 6 Halveer de granaatappel, schep de pitjes eruit en garneer de salade ermee.


voedingswaarde

energie 630 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 25 gram