online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
10 min.
bijgerecht
Recepten Rode-uiengratin met pistachenoten

Rode-uiengratin met pistachenoten

ingrediënten

5 uien

3 eetlepels olijfolie

3 eieren

200 milliliter kookroom

200 milliliter melk

1 eetlepel verse basilicum

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

75 gram Parmezaanse kaas

75 gram belegen kaas

75 gram pistachenoten


benodigdheden

bakpapier

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de uien in ringen of smalle partjes. Leg ze in een met bakpapier of aluminiumfolie beklede quiche- of lage taartvorm.
  • 2 Besprenkel met olijfolie en maal er peper over. Zet de uien 15 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Klop intussen de eieren met de kookroom of melk, zout, peper en de basilicum of de Italiaanse kruiden. Giet dit mengsel over de uien.
  • 4 Bestrooi met de Parmezaanse of belegen kaas en zet de gratin nog 25-30 minuten in de oven.


voedingswaarde

energie 450 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 20 gram