voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
10 min.
bijgerecht
Recepten Rode-uiengratin met pistachenoten

Rode-uiengratin met pistachenoten

ingrediënten

5 uien

3 eetlepels olijfolie

3 eieren

200 milliliter kookroom

200 milliliter melk

1 eetlepel verse basilicum

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

75 gram Parmezaanse kaas

75 gram belegen kaas

75 gram pistachenoten


benodigdheden

bakpapier

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de uien in ringen of smalle partjes. Leg ze in een met bakpapier of aluminiumfolie beklede quiche- of lage taartvorm.
  • 2 Besprenkel met olijfolie en maal er peper over. Zet de uien 15 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Klop intussen de eieren met de kookroom of melk, zout, peper en de basilicum of de Italiaanse kruiden. Giet dit mengsel over de uien.
  • 4 Bestrooi met de Parmezaanse of belegen kaas en zet de gratin nog 25-30 minuten in de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 20 gram