online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Rode uiensoep met camembertcrouton

Rode uiensoep met camembertcrouton

ingrediënten

5 eetlepels olijfolie

600 gram rode uien

3 teentjes knoflook

400 milliliter rode wijn

1 liter groentebouillon van tablet

1 liter kruidenbouillon van tablet

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

2 eetlepels verse bladselderij

4 sneeën stokbroden

200 gram camemberts


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de uien en de knoflook 5 minuten zonder dat ze bruin kleuren. Voeg zout en peper toe.
  • 2 Schenk de wijn erbij en laat deze iets verdampen.
  • 3 Giet de bouillon erbij en voeg de tijm toe. Kook zachtjes 15 minuten.
  • 4 Strooi de bladselderij over de soep. Schep de soep in ovenvaste kommen.
  • 5 Leg een plak stokbrood met daarop camembert op de soep en zet deze even onder een hete ovengrill zodat de camembert licht smelt.

bereidingstip

Geen ovenvaste kommen? Rooster dan het stokbrood, leg er camembert op en geef dit apart bij de soep.

wijnadvies

Voor wie graag rood drinkt is dit gerecht erg lekker met Columbus Shiraz. Maar ook met Mas d'en Bosq of Corbières is het een ontdekking.


voedingswaarde

energie 405 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 16 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier