online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Rode-uientaartjes

Rode-uientaartjes

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

25 gram boter

5 rode uien

2 teentjes knoflook

1 theelepel bruine basterdsuiker

1 theelepel honing

1 eetlepel balsamicoazijn

2 eetlepels sojasaus

2 eetlepels ketjap manis

200 gram harde geitenkaas

2 eetlepels platte peterselie

200 gram bloem

bloem

mespunt cayennepeper

100 gram boter

50 gram Parmezaanse kaas


benodigdheden

vershoudfolie

4 eenpersoons taartvormpjes

aluminiumfolie

  • 1 Begin met het deeg. Meng de bloem met cayennepeper in een kom. Voeg de boter toe en wrijf deze door de bloem tot een kruimelig mengsel.
  • 2 Roer de Parmezaanse kaas erdoor en voeg 3-4 eetlepels ijskoud water toe. Kneed een bal van het deeg, verpak in vershoudfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 3 Verhit intussen de olijfolie en de boter. Voeg de uienringen en knoflook toe en stoof zachtjes circa 15 minuten met het deksel op de pan. Roer af en toe.
  • 4 Schep de basterdsuiker erdoor en laat de uien op een hoge stand zonder deksel op de pan karamelliseren. Voeg de balsamicoazijn en sojasaus toe en laat dit al roerend verdampen. Houd het uienmengsel apart.
  • 5 Verwarm de oven voor op 190°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed de (ingevette) taartvormpjes ermee. Prik gaatjes in de deegbodems.
  • 6 Leg aluminiumfolie als een rolletje binnenin langs de deegrand zodat deze niet inzakt. Bak de bodems circa 10 minuten in de oven, verwijder de folie en bak nog 5-6 minuten.
  • 7 Neem de bodems uit de oven en laat iets afkoelen. Wip ze uit de vormpjes en zet ze op een bakplaat.
  • 8 Strooi de helft van de geitenkaas over de deegbodems, verdeel het uienmengsel erover en bestrooi met de rest van de geitenkaas. Bak nog 4-5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Bestrooi de taartjes met de peterselie.


voedingswaarde

energie 750 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 24 gram