fijne zeef
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
fijne zeef
bereiden
bereidingstip
Vervang de vleesfond eventueel door vleesbouillon (van een blokje).. Voeg voor een zoet accent 1-2 tl honing, donkere basterdsuiker of bosvruchtenjam toe. Mosterd geeft juist een extra hartige smaak.. <h4>Bereidingstips</h4> Wil je je rodewijnsaus dikker maken? Probeer dan deze tips: <br/> • Laat langer inkoken, dit maakt de saus al dikker. <br/> • Voeg geleidelijk boter of maïzena toe. <br/> • Maak in een aparte pan een mix van boter en bloem, die je geleidelijk toevoegt aan de saus. <br/> • Ben je ten einde raad? Tomatenpuree helpt ook bij het indikken. Op deze manier krijg je ook meer smaak. . <h4>Wat serveer je bij rodewijnsaus?</h4> Rodewijnsaus is bij uitstek geschikt bij vleesgerechten zoals biefstuk, rosbief, eendenborst, konijn of kipfilet. Serveer met een frisse salade en gebakken aardappeltjes en je zet een feestelijke maaltijd op tafel. . <h4>Kun je rodewijnsaus van tevoren maken? </h4> Ja, je kunt rodewijnsaus heel goed van tevoren maken. Maar vers is hij toch het allerlekkerst. Toch van tevoren maken? Zorg ervoor dat de saus niet gaat koken tijdens het opwarmen. . <h4>Voorbereiding en bewaaradvies</h4> Je kunt rodewijnsaus van tevoren maken en luchtdicht verpakt in de koelkast bewaren. Daarin blijft hij 2 dagen goed. Invriezen kan eventueel ook: in de vriezer is de saus 1 maand houdbaar. Je hebt bij invriezen wel de kans dat de saus schift. . <h4>Wat zit er in rodewijnsaus? </h4> In rode wijnsaus zit rode wijn, sjalot, knoflook, bouillon, balsamicoazijn, laurierblaadje, peper en zout en boter. . <h4>Hoe kan ik mijn rodewijnsaus dikker maken? </h4> Je kunt rode wijnsaus dikker maken door de saus verder te laten inkoken. Eventueel kun je maïzena, boter, bloem of tomatenpuree toevoegen om de saus dikker te maken. . <h4>Wat is rodewijnsaus?</h4> Rodewijnsaus is een saus op basis van rode wijn. Een klassieke saus met een volle smaak, perfect bij rood vlees.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
| energie | 136 kcal |
| vet | 7 gram |
| verzadigd vet | 4 gram |
| koolhydraten | 4 gram |
| eiwit | 2 gram |
WEB01-SPAR-PU