voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
lunch, voorgerecht
recepten Rodecurrysoep met garnalen

Rodecurrysoep met garnalen

ingredi├źnten

1 eetlepel zonnebloemolie

3 eetlepels Thaise rode currypasta

1 verse gember

1 teentje knoflook

1 ui

400 gram tomatenblokjes

1 blik kokosmelk

750 milliliter kippenbouillon

2 theelepels Thaise vissaus

300 gram grote garnalen

200 gram spinazie

2 lente-/bosuitjes

1 handje koriander


  • 1 Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de currypasta, gember, knoflook en ui circa 3 minuten.
  • 2 Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en bouillon toe en laat circa 20 minuten sudderen op een lage stand.
  • 3 Voeg de vissaus en garnalen toe en kook deze circa 4 minuten mee.
  • 4 Laat de spinazie slinken in de pan en serveer de soep met de bosui en koriander.

wijnadvies

Eco Balance Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 18 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier