online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
40 min.
bijgerecht
Recepten Rodekool met appel, cranberry's en rozijnen

Rodekool met appel, cranberry's en rozijnen

ingredi├źnten

75 gram boter

1 ui

1 appel

1 rodekool

200 milliliter appelsap

2 eetlepels bruine basterdsuiker

1 theelepel kaneelpoeder

2 laurierblaadjes

50 gram blanke rozijnen

125 gram cranberry's

125 gram blauwe bessen


  • 1 Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en appel 2-3 minuten. Voeg de kool en het appelsap toe.
  • 2 Meng de basterdsuiker, kaneel, laurierblaadjes, rozijnen en cranberry’s erdoor en stoof afgedekt zachtjes 25-30 minuten. Schep de kool af en toe om.
  • 3 Neem, als het gerecht te vochtig is, de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Verwijder de laurierblaadjes en roer de rest van de boter erdoor.

bereidingstip

Vervang het appelsap in het recept door sinaasappelsap.. Gebruik in plaats van cranberry’s 3-4 eetlepels cranberrycompote.


voedingswaarde

energie 305 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 5 gram