online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
110 min.
bijgerecht
Recepten Rodekool met appeltjes, rozijnen en sinaasappelschil

Rodekool met appeltjes, rozijnen en sinaasappelschil

ingrediënten

2 eetlepels boter

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

1 rode ui

1 kilogram rodekool

4 kruidnagels

2 eetlepels suiker

100 gram gedroogde appels

100 gram gedroogde abrikozen

50 gram rozijnen

1 eetlepels balsamicoazijn

1 eetlepels rodewijnazijn

1 sinaasappel


  • 1 Verwarm de boter in een pan met dikke bodem en fruit de ui in circa 5 minuten zacht.
  • 2 Voeg de kool, de kruidnagels, zout en de suiker toe en giet er 300 ml water bij.
  • 3 Roer goed om en breng aan de kook. Laat op lage stand en met het deksel op de pan circa 1,5 uur stoven en roer af en toe om.
  • 4 Voeg de appeltjes, de rozijnen, de azijn en de sinaasappelrasp toe. Schep alles om en stoof nog 10 à 15 minuten verder.

bereidingstip

Lekker met hachee, gehaktballen, rollade en wildgerechten.

wijnadvies

Een gerecht met wat 'zoet'. Daarom ook een rode wijn die niet al te droog is. Yellow Tail Shiraz bijvoorbeeld. Of Danie de Wet Pinotage.


voedingswaarde

energie 260 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 7 gram