voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
recepten Rodekool met cranberry’s en amandel

Rodekool met cranberry’s en amandel

ingredi├źnten

1 ui

1 eetlepel olijfolie

200 gram verse cranberry's

2 eetlepels balsamicoazijn

1 kaneelstokje

1 theelepel kaneelpoeder

720 milliliter rodekolen

2 eetlepels geschaafde amandelen


  • 1 Fruit de ui in olie en voeg de cranberry’s, 50 ml water, de balsamicoazijn en het kaneelstokje of het kaneelpoeder toe.
  • 2 Kook zachtjes 10 minuten. Verwijder het kaneelstokje en schep de rodekool erdoor. Verwarm zonder te koken.
  • 3 Rooster intussen 2 eetlepels geschaafde amandelen in een droge hete koekenpan en strooi ze voor het serveren over het gerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 165 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 4 gram