voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
Recepten Rodekool met cranberry’s en amandel

Rodekool met cranberry’s en amandel

ingredi├źnten

1 ui

1 eetlepel olijfolie

200 gram verse cranberry's

2 eetlepels balsamicoazijn

1 kaneelstokje

1 theelepel kaneelpoeder

720 milliliter rodekolen

2 eetlepels geschaafde amandelen


  • 1 Fruit de ui in olie en voeg de cranberry’s, 50 ml water, de balsamicoazijn en het kaneelstokje of het kaneelpoeder toe.
  • 2 Kook zachtjes 10 minuten. Verwijder het kaneelstokje en schep de rodekool erdoor. Verwarm zonder te koken.
  • 3 Rooster intussen 2 eetlepels geschaafde amandelen in een droge hete koekenpan en strooi ze voor het serveren over het gerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 165 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 4 gram