voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
Recepten Rodekool met granaatappelsap en pruimen

Rodekool met granaatappelsap en pruimen

ingredi├źnten

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

4 sjalotjes

500 gram rodekolen

100 gram zwarte pruimen zonder pit

1 laurierblaadje

2 kruidnagels

750 milliliter granaatappelsap

50 gram boter


  • 1 Verhit de arachideolie of het vloeibare bakproduct in een kookpan en fruit hierin de sjalotjes.
  • 2 Schep er de geschaafde rodekool, gehalveerde zwarte pruimen en het laurierblaadje waarin de kruidnagels gestoken zijn door. Giet er het granaatappelsap bij en voeg de boter toe.
  • 3 Verwarm en stoof zachtjes tegen de kook aan circa 1 uur zonder deksel op de pan tot het vocht is opgenomen. Roer af en toe.
  • 4 Verwijder het laurierblaadje met kruidnagels en breng het gerecht op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 5 Lekker bij rundvlees, varkensvlees en kip.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 4 gram