online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
Recepten Rodekool met granaatappelsap en pruimen

Rodekool met granaatappelsap en pruimen

ingredi├źnten

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

4 sjalotjes

500 gram rodekolen

100 gram zwarte pruimen zonder pit

1 laurierblaadje

2 kruidnagels

750 milliliter granaatappelsap

50 gram boter


  • 1 Verhit de arachideolie of het vloeibare bakproduct in een kookpan en fruit hierin de sjalotjes.
  • 2 Schep er de geschaafde rodekool, gehalveerde zwarte pruimen en het laurierblaadje waarin de kruidnagels gestoken zijn door. Giet er het granaatappelsap bij en voeg de boter toe.
  • 3 Verwarm en stoof zachtjes tegen de kook aan circa 1 uur zonder deksel op de pan tot het vocht is opgenomen. Roer af en toe.
  • 4 Verwijder het laurierblaadje met kruidnagels en breng het gerecht op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 5 Lekker bij rundvlees, varkensvlees en kip.


voedingswaarde

energie 320 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 4 gram