voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
65 min.
bijgerecht
Recepten Rodekool met rode ui, kappertjes en kersenbier

Rodekool met rode ui, kappertjes en kersenbier

ingredi├źnten

1 eetlepel boter

1 rode ui

1 theelepel bruine basterdsuiker

600 gram rodekolen

1 flesje kersenbier

2 eetlepels kappertjes

1 eetlepel olijfolie extra vergine

1 eetlepel balsamicoazijn


  • 1 Verhit de boter en fruit hierin de ui met de suiker circa 3 minuten.
  • 2 Voeg de kool toe en roerbak een paar minuten.
  • 3 Giet het bier er langzaam bij en breng aan de kook. Roer de kool goed door, voeg wat zout toe en stoof met het deksel op de pan op een lage stand in circa 50 minuten gaar.
  • 4 Breng de kool op smaak met zout en peper en schep over in een schaal. Schep de kappertjes, olijfolie en balsamicoazijn erdoor.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 4 gram