voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Rodekool uit de oven met appel en walnoten

Rodekool uit de oven met appel en walnoten

ingrediënten

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

500 gram gehakt

1 kilogram kruimige aardappel

500 gram rodekolen

500 gram rodekolen

100 milliliter melk

nootmuskaat

75 gram boter

75 gram vloeibaar bakproduct

3 appels

1 eetlepel kaneelpoeder

75 gram walnoten

paneermeel

broodkruim


benodigdheden

ovenschaal

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Verhit de olie en bak hierin het gehakt met zout en peper rul. Kook intussen de aardappels gaar. Verwarm de rodekool.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de aardappels af en maak er met de melk, nootmuskaat, zout en peper een luchtige puree van.
  • 3 Boor de klokhuizen uit de appels en snijd ze in ringen. Verhit de helft van de boter en bak hierin de appelringen aan beide kanten lichtbruin. Bestrooi met kaneelpoeder.
  • 4 Verdeel het gehakt over de bodem van een ovenschaal. Schep de rodekool erop met daarop de appelringen. Strooi er de walnoten over en dek af met een laag aardappelpuree. Bestrooi de aardappelpuree met paneermeel. Verdeel de rest van de boter er in vlokjes over en zet het gerecht ca. 15 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 915 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 34 gram