4 personen
eenvoudig
45 min.
bijgerecht
home recepten Rodekoolcompote

Rodekoolcompote

ingrediënten


45 min
4 personen
2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels rozijnen

dit product is niet beschikbaar

25 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels donkere basterdsuiker
1 eetlepel rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

rodekool

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwijder de lelijke, buitenste bladeren van de rodekool. Snijd de kool in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de kool in dunne reepjes.
  • 2 Breng de rodekool met de wijnazijn, suiker, boter, rozijnen en laurierblaadjes en 150 ml water in een pan aan de kook. Stoof de rodekool afgedekt op een lage stand in 30 min. gaar.
  • 3 Verwijder de laurierblaadjes. Breng de compote op smaak met zout en peper. Serveer de rode koolcompote (lauw)warm of afgekoeld op kamertemperatuur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 124 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 2 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st