voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
Recepten Rodekoolsalade met frambozendressing, appel en chorizo

Rodekoolsalade met frambozendressing, appel en chorizo

ingrediënten

50 gram frambozen

2 eetlepels frambozenazijn

2 eetlepels rodewijnazijn

5 eetlepels olijfolie

rodekool

25 gram blanke amandelen

25 gram hazelnoten

150 gram chorizo

1 rode ui

1 rode appel

100 gram granaatappelpitjes

bosje basilicum

bosje peterselie


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan lichtbruin.
  • 2 Bak de chorizo in de rest van de olie knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Schep de uienringen, appel, chorizo en amandelen door de rodekool en bestrooi de salade met de granaatappelpitjes en basilicum.

bereidingstip

Gebruik 2 eetlepels olijfolie voor de dressing in dit recept en vul aan met 2 eetlepels walnotenolie.. Laat de chorizo weg voor een vegetarische salade.

wijnadvies

Een lekker fruitige rosé van Stoney Creek.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 12 gram