online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
Recepten Rodekoolsalade met frambozendressing, appel en chorizo

Rodekoolsalade met frambozendressing, appel en chorizo

ingrediënten

50 gram frambozen

2 eetlepels frambozenazijn

2 eetlepels rodewijnazijn

5 eetlepels olijfolie

rodekool

25 gram blanke amandelen

25 gram hazelnoten

150 gram chorizo

1 rode ui

1 rode appel

100 gram granaatappelpitjes

bosje basilicum

bosje peterselie


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan lichtbruin.
  • 2 Bak de chorizo in de rest van de olie knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Schep de uienringen, appel, chorizo en amandelen door de rodekool en bestrooi de salade met de granaatappelpitjes en basilicum.

bereidingstip

Gebruik 2 eetlepels olijfolie voor de dressing in dit recept en vul aan met 2 eetlepels walnotenolie.. Laat de chorizo weg voor een vegetarische salade.

wijnadvies

Een lekker fruitige rosé van Stoney Creek.


voedingswaarde

energie 370 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 12 gram