4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
home recepten Rodekoolsalade met geitenkaas

Rodekoolsalade met geitenkaas

ingrediënten


15 min
4 personen
3 eetlepels pompoenpitten
200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie extra vierge

dit product is niet beschikbaar

150 gram juliennewortel
15 gram koriander

dit product is niet beschikbaar

2 bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 rodekool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

fijne rasp

  • 1 Snijd de kool in vieren en snijd de harde kern eruit. Snijd in dunne reepjes en doe ze in een kom. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil boven de kom en pers de vrucht erover uit. Masseer het citroensap er met je handen goed in, zo wordt de kool zachter.
  • 2 Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en snijd de koriander grof. Meng ze met de wortel en olie door de salade. Verkruimel de geitenkaas erboven en voeg de pompoenpitten toe. Breng op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Voeg wat honing toe aan de salade voor een iets zoetere smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 333 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st