online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
Recepten Rodekoolsalade met peer, pistache en gorgonzola

Rodekoolsalade met peer, pistache en gorgonzola

ingrediënten

100 milliliter rodewijnazijn

100 milliliter wittewijnazijn

100 gram lichtbruine basterdsuiker

500 gram rodekolen

75 gram boter

3 peren

200 gram gorgonzola

100 gram ongezouten pistachenoten

8 eetlepels olijfolie

3 eetlepels citroensap

1 eetlepel honing

snufje kruidnagelpoeder


  • 1 Breng de azijn met 50 gram basterdsuiker en 750 ml water aan de kook. Schep de koolreepjes in een kom en giet het hete water met de azijn en suiker erop.
  • 2 Laat 3-4 minuten staan, giet af, laat uitlekken en afkoelen. Zet de kool afgedekt in de koelkast.
  • 3 Verhit de boter met de rest van de suiker in een koekenpan en leg de perenpartjes er naast elkaar in. Stoof zachtjes 4-5 minuten.
  • 4 Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de rodekool.
  • 5 Verdeel de koolsalade over borden, leg de peer erop en verdeel de gorgonzola erover.
  • 6 Rooster de noten in een droge, hete koekenpan en strooi ze over de salade.

bereidingstip

Vervang de pistachenoten in dit recept door blanke amandelen of hazelnoten. . Neem blokjes feta in plaats van gorgonzola.


voedingswaarde

energie 795 kcal
vet 62 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 18 gram