voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
Recepten Rodekoolsalade met warme knoflookdressing

Rodekoolsalade met warme knoflookdressing

ingrediënten

500 gram rodekolen

50 gram geschaafde amandelen

1 groene paprika

1 gele paprika

2 stengels bleekselderij

4 eetlepels azijn

1 laurierblaadje

1 mespunt cayennepeper

1 mespunt paprikapoeder

1 theelepel mosterd

4 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook


  • 1 Doe de kool in de zeef of vergiet en giet er kokend water over.
  • 2 Breng voor de dressing de azijn met het laurierblad, de cayennepeper en de mosterd aan de kook. Kook de azijn tot de helft in.
  • 3 Voeg de rest van de ingrediënten van de dressing toe en verwarm zonder te koken. .
  • 4 Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan.
  • 5 Schep de paprika en bleekselderij door de kool.
  • 6 Verdeel de salade over 4 borden. Giet de dressing erover en strooi de amandelen erop.

wijnadvies

Heerlijk gerecht om een wat steviger rosé bij te drinken. Denkt u maar aan die van Monastier, Montalto of Vega Libre.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 225 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 6 gram