voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
40 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
Recepten Rodekoolsoepje

Rodekoolsoepje

ingredi├źnten

1 eetlepel olijfolie

1 teentje knoflook

1 rode ui

1 verse gember

350 gram rodekolen

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 mespunt kaneelpoeder

750 milliliter kippenbouillon

1 naanbrood

1 eetlepel olie

4 eetlepels zure room

4 eetlepels volle yoghurt

2 eetlepels koriander


  • 1 Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de knoflook, ui en gember circa 3 minuten.
  • 2 Voeg vervolgens de kool, koriander-, komijn en kaneelpoeder toe en bak nog even mee. Giet de bouillon erbij en kook de kool circa 30 minuten.
  • 3 Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Snijd het naanbrood in repen, bestrijk met olie en rooster het brood tot het knapperig is.
  • 5 Schep een lepel zure room in de soep en bestrooi met de koriander. Serveer het brood bij de rodekoolsoep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 6 gram