online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
40 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
Recepten Rodekoolsoepje

Rodekoolsoepje

ingredi├źnten

1 eetlepel olijfolie

1 teentje knoflook

1 rode ui

1 verse gember

350 gram rodekolen

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 mespunt kaneelpoeder

750 milliliter kippenbouillon

1 naanbrood

1 eetlepel olie

4 eetlepels zure room

4 eetlepels volle yoghurt

2 eetlepels koriander


  • 1 Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de knoflook, ui en gember circa 3 minuten.
  • 2 Voeg vervolgens de kool, koriander-, komijn en kaneelpoeder toe en bak nog even mee. Giet de bouillon erbij en kook de kool circa 30 minuten.
  • 3 Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Snijd het naanbrood in repen, bestrijk met olie en rooster het brood tot het knapperig is.
  • 5 Schep een lepel zure room in de soep en bestrooi met de koriander. Serveer het brood bij de rodekoolsoep.


voedingswaarde

energie 220 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 6 gram