gemiddeld
20 min.
klein gerecht, brunch, bijgerecht
recepten Rodekooltaartje met appel en walnoten

Rodekooltaartje met appel en walnoten

ingrediënten

75 milliliter balsamicoazijn

50 gram bruine basterdsuiker

300 gram rodekolen

4 plakjes diepvries hartigetaartdeeg

50 gram Parmezaanse kaas

1 friszure appel

50 milliliter zure room

75 gram zachte geitenkaas

50 gram walnoten


benodigdheden

4 kleine lage taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Vet de taartvormpjes in.
  • 2 Breng de azijn met de suiker aan de kook, zet de warmtebron op een lage stand en stoof hierin de rodekool 10-12 minuten. Roer af en toe door zodat het niet aanbrandt.
  • 3 Bekleed de taartvormpjes met het deeg. Snijd het overtollige deeg weg.
  • 4 Bestrooi de deegbodems met de helft van de Parmezaanse kaas en leg daarop plakjes appel.
  • 5 Verdeel daarover de uitgelekte rodekool. Meng de rest van de Parmezaanse kaas met de zure room en de geitenkaas.
  • 6 Schep dit mengsel over de kool en bak de taartjes in het midden van de oven in 18-20 minuten gaar en goudbruin.
  • 7 Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en strooi over de taartjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 15 gram