voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, brunch, bijgerecht
Recepten Rodekooltaartje met appel en walnoten

Rodekooltaartje met appel en walnoten

ingrediënten

75 milliliter balsamicoazijn

50 gram bruine basterdsuiker

300 gram rodekolen

4 plakjes diepvries hartigetaartdeeg

50 gram Parmezaanse kaas

1 friszure appel

50 milliliter zure room

75 gram zachte geitenkaas

50 gram walnoten


benodigdheden

4 kleine lage taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Vet de taartvormpjes in.
  • 2 Breng de azijn met de suiker aan de kook, zet de warmtebron op een lage stand en stoof hierin de rodekool 10-12 minuten. Roer af en toe door zodat het niet aanbrandt.
  • 3 Bekleed de taartvormpjes met het deeg. Snijd het overtollige deeg weg.
  • 4 Bestrooi de deegbodems met de helft van de Parmezaanse kaas en leg daarop plakjes appel.
  • 5 Verdeel daarover de uitgelekte rodekool. Meng de rest van de Parmezaanse kaas met de zure room en de geitenkaas.
  • 6 Schep dit mengsel over de kool en bak de taartjes in het midden van de oven in 18-20 minuten gaar en goudbruin.
  • 7 Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en strooi over de taartjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 15 gram