voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
2 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Rodewijnrisotto met paddenstoelen

Rodewijnrisotto met paddenstoelen

ingredi├źnten

3 eetlepels olijfolie

1 sjalot

1 teentje knoflook

180 gram risottorijst

100 milliliter Italiaanse rode wijn

500 milliliter groentebouillon

250 gram gemengde paddenstoelen

30 gram boter

100 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de sjalot en de knoflook.
  • 2 Voeg de rijst toe en schep om tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn.
  • 3 Voeg de wijn toe. Voeg een schep bouillon toe als de rijst de wijn heeft opgenomen en roer goed.
  • 4 Blijf zo steeds bouillon toevoegen en roeren tot alle bouillon op is en de rijst gaar.
  • 5 Verhit intussen 1 eetlepel olie en bak hierin de paddenstoelen goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Roer de boter en een handje kaas door de risotto. Voeg de helft van de paddenstoelen toe.
  • 7 Schep de risotto op borden en verdeel de rest van de paddenstoelen erover. Bestrooi met de overige kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 845 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 30 gram