voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
2 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Rodewijnrisotto met paddenstoelen

Rodewijnrisotto met paddenstoelen

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

1 sjalot

1 teentje knoflook

180 gram risottorijst

100 milliliter Italiaanse rode wijn

500 milliliter groentebouillon

250 gram gemengde paddenstoelen

30 gram boter

100 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de sjalot en de knoflook.
  • 2 Voeg de rijst toe en schep om tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn.
  • 3 Voeg de wijn toe. Voeg een schep bouillon toe als de rijst de wijn heeft opgenomen en roer goed.
  • 4 Blijf zo steeds bouillon toevoegen en roeren tot alle bouillon op is en de rijst gaar.
  • 5 Verhit intussen 1 eetlepel olie en bak hierin de paddenstoelen goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Roer de boter en een handje kaas door de risotto. Voeg de helft van de paddenstoelen toe.
  • 7 Schep de risotto op borden en verdeel de rest van de paddenstoelen erover. Bestrooi met de overige kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 845 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 30 gram