voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
1 personen
gemiddeld
20 min.
brunch, ontbijt
Recepten Roerei met eetbare lepel

Roerei met eetbare lepel

ingrediënten

1 plakje bladerdeeg

2 eieren

1 eetlepel sesamzaad

1 eetlepel maanzaad

eetlepel melk

1 klontje boter

eetlepel oude kaas

5 sprieten bieslook


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Steek of snijd uit een plakje bladerdeeg 2x een lepelvorm.
  • 3 Leg de lepels op een bakplaat met bakpapier.
  • 4 Klop 1 ei los en bestrijk de lepels hiermee.
  • 5 Bestrooi met sesam- of maanzaad en bak de lepels in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
  • 6 Laat ze afkoelen terwijl je een roerei maakt.
  • 7 Klop het andere ei los met de melk en laat intussen een klein klontje boter zachtjes smelten in een koekenpan (laat niet bruin worden).
  • 8 Roer het ei een paar minuten in de pan tot het is gestold.
  • 9 Schep het roerei in een mooi schaaltje, schaaf er wat oude kaas over en garneer met sprietjes bieslook.
  • 10 Serveer met de eetbare lepels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram