voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Roergebakken andijvieschotel

Roergebakken andijvieschotel

ingrediënten

400 gram katenspek

4 eetlepels olie

3 druppels tabasco

1 eetlepel balsamicoazijn

mespunt gemberpoeder (djahé)

500 gram andijvie

450 gram krieltjes

450 gram aardappelschijfjes

100 gram gemengde noten

100 gram cashewnoten

100 gram walnoten

100 gram taugé

100 gram alfalfa


  • 1 Verhit de helft van de olie in een ruime pan. Roerbak hierin de spekreepjes met enkele druppels tabasco, de balsamicoazijn, peper, zout en gemberpoeder.
  • 2 Voeg de andijvie toe en bak deze al omscheppend 10 minuten mee.
  • 3 Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin de krieltjes.
  • 4 Schep vlak voor het serveren de aardappels en taugé door het andijviemengsel. Bestrooi het gerecht met de noten.

bereidingstip

Voeg blokjes kaas aan deze schotel toe.

wijnadvies

Een zachte witte tafelwijn of een vief smakende rode landwijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 24 gram