voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Roergebakken biefreepjes met sperziebonen en champignons

Roergebakken biefreepjes met sperziebonen en champignons

ingrediënten

4 eetlepels zonnebloemolie

4 eetlepels arachideolie

300 gram biefreepjes

300 gram biefstukken

2 theelepels sesamolie

1 teentje knoflook

250 gram sperziebonen

2 theelepels sambal oelek

1 prei

250 gram champignons

250 milliliter vleesbouillon

1 eetlepel ketjap asin


  • 1 Verhit de zonnebloemolie in de wok. Roerbak de biefreepjes 2 minuten in de olie en schep ze uit de wok.
  • 2 Giet opnieuw 2 eetlepels olie in de wok en voeg daar de sesamolie en knoflook uit de knijper aan toe. Doe de sperziebonen en sambal in de wok en bak deze ongeveer 5 minuten.
  • 3 Voeg dan de preiringen en champignons toe, schep alle groenten goed om en giet de bouillon en sojasaus in de wok.
  • 4 Breng de bouillon aan de kook. Roer de biefreepjes door het knapperige groentemengsel en dien meteen op.
  • 5 Serveer bij dit gerecht gekookte rijst.

wijnadvies

Mogelijke wijnen zijn rode Bordeaux en Bordeaux Supérieur of een rode Bergerac (16-18°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 21 gram