online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Roergebakken broccoli en bloemkool met garnalen

Roergebakken broccoli en bloemkool met garnalen

ingrediënten

300 gram broccoli

300 gram bloemkolen

100 gram wortels

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

1 eetlepel sesamolie

2 teentjes knoflook

100 gram peultjes

100 milliliter visbouillon van tablet

4 eetlepels ketjap manis

200 gram grote garnalen

4 lente-/bosuitjes


benodigdheden

wok

  • 1 Schil de stelen van de broccoli en snijd een stukje van de onderkant af. Snijd dikke stelen enkele malen in de lengte door. Kook bloemkool, broccoli en worteltjes 4 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over.
  • 2 Verhit de arachideolie en sesamolie in de wok. Bak broccoli, bloemkool en worteltjes enkele minuten.
  • 3 Voeg de knoflook en peultjes toe en roerbak de groenten 2 minuten.
  • 4 Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de groenten nog 2 minuten zachtjes koken. Voeg de ketjap toe.
  • 5 Schep ten slotte de garnalen door dit gerecht. De garnalen worden alleen maar warm gemaakt. Laat ze niet mee koken, ze worden dan taai.
  • 6 Verdeel groenten en garnalen over de borden. Garneer met een bosuitje. Eet bij dit gerecht rijst.

wijnadvies

Drink bij dit gerecht een fruitrijke rode wijn, zoals een lichte Beaujolais of een rode Lambrusco uit Italië en schenk deze aan de koele kant (14-15ºC).


voedingswaarde

energie 200 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 13 gram