voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
Recepten Roergebakken garnalen met zwarte pasta

Roergebakken garnalen met zwarte pasta

ingredi├źnten

300 gram grote garnalen

1 verse gember

1 rode peper

2 teentjes knoflook

2 limoenen

1 theelepels korianderpoeder (ketoembar)

theelepel vijfkruidenpoeder

1 eetlepel gembersiroop

250 gram zwarte pasta

250 gram spaghetti

3 eetlepels arachideolie

3 lente-/bosuitjes


  • 1 Roer de gemberwortel, het pepertje, de knoflook, de limoenrasp, het limoensap, het korianderpoeder, het vijfkruidenpoeder en de gembersiroop in een kom door elkaar. Schep er de garnalen door en laat afgedekt circa 30 minuten marineren.
  • 2 Kook de pasta in ruim water met wat zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
  • 3 Zet intussen de wok of een koekenpan met een dikke bodem op hoog vuur en laat goed heet worden. Giet er de olie in. Roerbak de garnalen met de marinade en de bosui circa 2 minuten en schep ze uit de pan.
  • 4 Doe de pasta in de wok en schep kort om. Verdeel de pasta over de borden en verdeel er de garnalen over.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 13 gram