voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
2 personen
eenvoudig
20 min.
lunch
Recepten Roggebroodsandwich met haring, biet en avocado

Roggebroodsandwich met haring, biet en avocado

ingrediënten

1 avocado

100 milliliter yoghurt

1 teentje knoflook

1 eetlepel verse peterselie

1 eetlepel verse bieslook

1 gekookte biet

2 eetlepels citroensap

2 zoute haringen

1 bakje tuinkers

6 sneeën licht roggebrood


  • 1 Pureer of prak de avocado en meng deze door de yoghurt met de knoflook, de peterselie en peper.
  • 2 Besprenkel de biet met citroensap. Snijd de haring in brede repen.
  • 3 Verdeel de avocadocrème, de haring, de tuinkers en de biet over de sneetjes roggebrood.
  • 4 Stapel 3 sneetjes op elkaar tot een sandwich en snijd ze diagonaal door.

wijnadvies

Een 'pure' zoute haring is met San Lucar Manzanilla sherry echt een belevenis. Maar wordt de haring als 'ingrediënt' gebruikt, zoals in deze recepten, kies dan Muscadet sur Lie, de droge witte Huiswijn of Hoop Huis Chenin Blanc. Deze laatste is iets minder droog dan de andere twee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 25 gram