voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Rollade met appel en port

Rollade met appel en port

ingrediënten

200 gram katenspek

1 runderrollade

1 wildrollade

2 eetlepels grove mosterd

2 appels

8 sjalotjes

2 eetlepels boter

100 milliliter witte port


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Maak een matje van ca. 20x20 cm met het katenspek en laat de plakjes elkaar iets overlappen.
  • 2 Besmeer de rollade rondom met mosterd en leg de rollade op het spekmatje. Rol de rollade voorzichtig in het spek en leg het vlees in de ovenschaal.
  • 3 Verdeel de appelparten en sjalotten eromheen. Verdeel de boter in vlokjes over de rollade en bak hem circa 15 minuten aan in het midden van de oven.
  • 4 Verlaag de oventemperatuur naar 160°C. Giet de port langs de rollade en bak deze in circa 10 minuten rosé.
  • 5 Neem de rollade uit de ovenschaal en snijd hem in plakken. Schep de sjalotten en appel erbij.
  • 6 Roer de jus goed los van de bodem van de ovenschaal en giet de jus over het vlees.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 43 gram