voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Rollade met appel en port

Rollade met appel en port

ingrediënten

200 gram katenspek

1 runderrollade

1 wildrollade

2 eetlepels grove mosterd

2 appels

8 sjalotjes

2 eetlepels boter

100 milliliter witte port


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Maak een matje van ca. 20x20 cm met het katenspek en laat de plakjes elkaar iets overlappen.
  • 2 Besmeer de rollade rondom met mosterd en leg de rollade op het spekmatje. Rol de rollade voorzichtig in het spek en leg het vlees in de ovenschaal.
  • 3 Verdeel de appelparten en sjalotten eromheen. Verdeel de boter in vlokjes over de rollade en bak hem circa 15 minuten aan in het midden van de oven.
  • 4 Verlaag de oventemperatuur naar 160°C. Giet de port langs de rollade en bak deze in circa 10 minuten rosé.
  • 5 Neem de rollade uit de ovenschaal en snijd hem in plakken. Schep de sjalotten en appel erbij.
  • 6 Roer de jus goed los van de bodem van de ovenschaal en giet de jus over het vlees.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 43 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier