voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
recepten Rollade met bacon en ui

Rollade met bacon en ui

ingrediënten

1 kilogram varkensrollade

2 eetlepels grove mosterd

8 plakjes bacon

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels olijfolie

2 rode uien

150 milliliter port

500 milliliter vleesbouillon

500 gram winterwortels

500 gram preien


benodigdheden

2 cocktailprikkers

ovenvaste braadpan

braadslede

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C. Dep het vlees eventueel droog. Bestrijk het met mosterd.
  • 2 Beleg de rollade met plakken bacon en steek deze even vast met prikkers.
  • 3 Verhit de olie in een ovenvaste braadpan of braadslede en bak de rollade op een hoge stand even aan.
  • 4 Voeg de uien toe en bak deze kort mee. Blus af met de port en giet de bouillon erbij.
  • 5 Zet de pan of braadslede afgedekt 1 uur en 15 minuten in de oven.
  • 6 Voeg na 30 minuten de wortel en prei toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Haal de bacon van de rollade af en leg deze even apart.
  • 8 Verwijder het net van de rollade, snijd de rollade in plakken en serveer deze met de bacon en de groenten. Lekker met aardappelpuree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 56 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier