voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Rollade met honing-mosterdsaus

Rollade met honing-mosterdsaus

ingredi├źnten

1 schouderrollade

50 gram boter

200 milliliter vleesfond

200 milliliter vleesbouillon

2 eetlepels honing

1 theelepel gedroogde rozemarijn

1 eetlepel verse rozemarijn

1 eetlepel grove mosterd


benodigdheden

keukenpapier

aluminiumfolie

  • 1 Dep de rollade droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper.
  • 2 Verhit de boter en bak hierin de rollade in 5-7 minuten goudbruin. Neem het vlees uit de pan.
  • 3 Roer de vleesfond of bouillon met de honing en rozemarijn door het bakvet, verwarm en leg het vlees weer in de pan. Gaar de rollade circa 45 minuten met het deksel op de pan. Voeg indien nodig tussendoor een scheutje heet water toe.
  • 4 Neem de rollade uit de pan en laat het vlees onder aluminiumfolie circa 10 minuten rusten. Roer de mosterd door het braadvocht en bind de jus eventueel met allesbinder.
  • 5 Snijd de rollade in plakken en serveer met de saus en rodekool of witlof.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 44 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier