online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Rollade met sinaasappel-abrikozensaus

Rollade met sinaasappel-abrikozensaus

ingrediënten

1 varkensrollade

125 gram boter

2 sinaasappels

150 gram gedroogde abrikozen

150 milliliter vleesbouillon van tablet

1 theelepel mosterd

1 eetlepel sinaasappelmarmelade

1 eetlepel abrikozenjam


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Bestrooi de rollade met peper en zout als deze nog niet gekruid is. Verhit de boter en bak hierin het vlees rondom bruin. Braad 15 minuten en bedruip het vlees een keer met het braadvet.
  • 2 Sluit de pan en braad de rollade in 45-55 minuten gaar. Keer het vlees af en toe om.
  • 3 Rasp 1/2 eetlepel van de sinaasappelschil en pers de vruchten.
  • 4 Schep de gare rollade uit de pan en houd het vlees warm onder aluminiumfolie.
  • 5 Voeg sinaasappelrasp en -sap, abrikozen en bouillon bij het braadvet. Kook zachtjes en laat het vocht iets verdampen. Roer de mosterd en jam erdoor.
  • 6 Snijd de rollade in plakken en serveer deze met de saus.
  • 7 Lekker met spruitjes of broccoli en gekookte krieltjes.

bereidingstip

Bind de saus eventueel met allesbinder of maïzena. Voeg een scheutje sinaasappel- of amandellikeur bij de saus.

wijnadvies

Probeer eens een Australische semillon-chardonnay of een viognier uit de Languedoc.


voedingswaarde

energie 685 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 50 gram