online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Romeins rundvlees uit de oven

Romeins rundvlees uit de oven

ingrediënten

750 gram magere runderlappen

2 eetlepels balsamicoazijn

3 eetlepels olijfolie

2 theelepels gedroogde oregano

200 milliliter gezeefde tomaten

150 milliliter bouillon

100 milliliter rode wijn

8 sjalotjes

4 tomaten

2 teentjes knoflook

200 gram mozzarella

3 eetlepels verse peterselie


benodigdheden

ovenschaal met deksel

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C. Leg het vlees in de ovenschaal. Meng balsamicoazijn, olijfolie, zout en peper en oregano. Bestrijk het vlees met dit mengsel en laat 15 minuten intrekken.
  • 2 Verwarm ondertussen de gezeefde tomaten, bouillon en rode wijn zonder te koken. Giet dit mengsel op het vlees.
  • 3 Schuif de schotel met het deksel erop in het midden van de oven. Stoof het vlees in circa 2,5 uur gaar.
  • 4 Voeg de sjalotjes, tomaten en knoflook de laatste 30 minuten toe.
  • 5 Serveer het gerecht met de plakjes mozzarella erop en bestrooid met peterselie.

wijnadvies

Voor de hand ligt om richting Italië te vertrekken met als bestemming Chianti van Sensi. Vergeet u het scheutje voor het recept niet?


voedingswaarde

energie 535 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 53 gram