voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
recepten Romeins rundvlees uit de oven

Romeins rundvlees uit de oven

ingrediënten

750 gram magere runderlappen

2 eetlepels balsamicoazijn

3 eetlepels olijfolie

2 theelepels gedroogde oregano

200 milliliter gezeefde tomaten

150 milliliter bouillon

100 milliliter rode wijn

8 sjalotjes

4 tomaten

2 teentjes knoflook

200 gram mozzarella

3 eetlepels verse peterselie


benodigdheden

ovenschaal met deksel

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C. Leg het vlees in de ovenschaal. Meng balsamicoazijn, olijfolie, zout en peper en oregano. Bestrijk het vlees met dit mengsel en laat 15 minuten intrekken.
  • 2 Verwarm ondertussen de gezeefde tomaten, bouillon en rode wijn zonder te koken. Giet dit mengsel op het vlees.
  • 3 Schuif de schotel met het deksel erop in het midden van de oven. Stoof het vlees in circa 2,5 uur gaar.
  • 4 Voeg de sjalotjes, tomaten en knoflook de laatste 30 minuten toe.
  • 5 Serveer het gerecht met de plakjes mozzarella erop en bestrooid met peterselie.

wijnadvies

Voor de hand ligt om richting Italië te vertrekken met als bestemming Chianti van Sensi. Vergeet u het scheutje voor het recept niet?


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 53 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier