online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Romeinse kipfilet met groentengratin

Romeinse kipfilet met groentengratin

ingrediënten

1 handje rucola

1 handje verse basilicum

6 eetlepels olijfolie

2 venkelknollen

1 courgette

4 vleestomaten

4 eetlepels paneermeel

4 eetlepels broodkruim

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

75 gram belegen kaas

4 kipfilets

4 eetlepels rode pesto


benodigdheden

lage ovenschaal

8 cocktailprikkers

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de rucola iets kleiner. Kook de venkel 3 minuten, giet af en laat goed uitlekken.
  • 2 Leg de courgette, tomaat en venkel dakpansgewijs in een lage ovenschaal. Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en bak de groenten 20 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Meng het paneermeel met de Italiaanse kruiden en de kaas en houd apart.
  • 4 Snijd de kipfilets in tot envelopjes en klap ze open. Bestrijk met de pesto en verdeel de rucola of basilicum erover. Klap de filets dicht en steek ze vast met houten prikkers.
  • 5 Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de kip in 15 minuten goudbruin en gaar.
  • 6 Verdeel intussen het paneermengsel over de groenten in de oven. Verhoog de oventemperatuur tot 220°C of zet de grill aan en gratineer de groenten 10-12 minuten tot de bovenlaag goudbruin is.
  • 7 Serveer de kipfilet met de gratin. Lekker met pasta.


voedingswaarde

energie 525 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 45 gram