online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Romige aspergesoep met garnaaltjes

Romige aspergesoep met garnaaltjes

ingredi├źnten

250 gram groene asperges

300 milliliter kippenbouillon

400 milliliter kookroom

100 gram Hollandse garnalen


  • 1 Kook de asperges 5-6 minuten in de kippenbouillon.
  • 2 Schep ze uit de pan en bewaar het kookvocht. Snijd de kopjes van de asperges en houd ze apart. Pureer de rest van de asperges.
  • 3 Roer de kookroom door het aspergevocht en voeg de gepureerde asperges en peper naar smaak toe. Verwarm zonder te koken.
  • 4 Schep de aspergekopjes en 100 gram Hollandse garnalen in de soep.


voedingswaarde

energie 245 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 8 gram