online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
moeilijk
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Romige biscuitrol

Romige biscuitrol

ingrediënten

4 eieren

100 gram suiker

eetlepel citroenrasp

100 gram bloem

200 gram roomkaas

200 gram mascarpone

2 eetlepels poedersuiker

poedersuiker

50 gram pure chocolade


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

schone theedoek

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eieren met de suiker en citroenschil tot een lichtgele luchtige massa. Voeg beetje bij beetje de bloem toe tot alles goed is vermengd. S
  • 2 trijk het beslag gelijkmatig uit over de bakplaat en bak in 10 minuten gaar en lichtbruin in de oven.
  • 3 Bestrooi de biscuit lichtjes met (poeder)suiker en leg er een schone theedoek over. Keer om op de doek en verwijder het bakpapier.
  • 4 Rol de biscuit met de theedoek op en laat afkoelen.
  • 5 Roer de roomkaas met 2 eetlepels poedersuiker smeuïg. Rol de afgekoelde biscuit voorzichtig weer uit en bestrijk hem met de roomkaas.
  • 6 Bestrooi met de geraspte chocolade en rol weer voorzichtig op. Laat afgedekt in de koelkast een half uur tot 1 uur opstijven.
  • 7 Bestrooi de rol met poedersuiker en snijd in dikke plakken.


voedingswaarde

energie 260 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 8 gram