online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
moeilijk
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Romige biscuitrol

Romige biscuitrol

ingrediënten

4 eieren

100 gram suiker

eetlepel citroenrasp

100 gram bloem

200 gram roomkaas

200 gram mascarpone

2 eetlepels poedersuiker

poedersuiker

50 gram pure chocolade


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

schone theedoek

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eieren met de suiker en citroenschil tot een lichtgele luchtige massa. Voeg beetje bij beetje de bloem toe tot alles goed is vermengd. S
  • 2 trijk het beslag gelijkmatig uit over de bakplaat en bak in 10 minuten gaar en lichtbruin in de oven.
  • 3 Bestrooi de biscuit lichtjes met (poeder)suiker en leg er een schone theedoek over. Keer om op de doek en verwijder het bakpapier.
  • 4 Rol de biscuit met de theedoek op en laat afkoelen.
  • 5 Roer de roomkaas met 2 eetlepels poedersuiker smeuïg. Rol de afgekoelde biscuit voorzichtig weer uit en bestrijk hem met de roomkaas.
  • 6 Bestrooi met de geraspte chocolade en rol weer voorzichtig op. Laat afgedekt in de koelkast een half uur tot 1 uur opstijven.
  • 7 Bestrooi de rol met poedersuiker en snijd in dikke plakken.


voedingswaarde

energie 260 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 8 gram