4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Romige celentani-pasta met broccoli en zalm

Romige celentani-pasta met broccoli en zalm

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bakje ricotta
25 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

300 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

300 gram celentani-pasta
700 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de pasta 5 min. in een grote pan water met zout. Voeg de broccoli toe en kook nog 6 min. of tot de pasta en broccoli beetgaar zijn. Giet samen af en vang 150 ml kookwater op.
  • 2 Snipper intussen de ui en snijd de zalm in kleine blokjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op een matige stand. Voeg de zalm toe en bak 1 min. mee.
  • 3 Voeg de ricotta, citroenrasp en het -sap met het opgevangen kookwater toe aan de hapjespan en roer tot een smeuïge saus. Meng de pasta en broccoli voorzichtig erdoor. Breng op smaak met zout en peper en garneer met de citroenpartjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 651 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 34 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st