voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Romige citroenspaghetti met garnalenspies

Romige citroenspaghetti met garnalenspies

ingredi├źnten

600 gram rauwe garnalen

1 eetlepel olie

250 milliliter kookroom

1 citroen

400 gram spaghetti

1 zak gemengde sla

1 bos radijsjes

1 rode ui

2 eetlepels sladressing

bosje dille

1 theelepel citroenrasp


benodigdheden

4 spiesen

  • 1 Spoel de garnalen onder koud water en dep ze droog. Rijg de garnalen aan de spiesen en bestrijk met olie.
  • 2 Verwarm de kookroom langzaam en klop beetje bij beetje het citroensap erdoor. Neem van de warmtebron, dek af en laat staan.
  • 3 Verhit een grillpan en rooster de garnalenspiesjes om en om gaar. Kook de spaghetti beetgaar.
  • 4 Schep intussen de sla met radijsjes en ui in een kom om met de dressing. Giet de spaghetti af en schep terug in de pan. Giet de room erbij en meng met de dille, citroenrasp en peper.
  • 5 Verdeel de spaghetti over 4 borden en leg er een garnalenspiesje op. Serveer de salade erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 80 gram
eiwit 39 gram